Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΑΛΛΑ...ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ...!

"ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΙ" ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ, ΜΕΣΩ ΟΜΟΛΟΓΩΝ...

Γράφει η Εύα Γιαννοπούλου
φοιτήτρια Νομικής Αθηνών

"Ανάσα" ονομάζει η Κυβέρνηση του Γιώργου τον επερχόμενο "ρόγχο" της Χώρας. Προετοιμάζει δε, το έδαφος για την εφαρμογή του άρθρου 14 παρ.5 του Μνημονίου.
Φαίνεται ότι καθώς η χώρα βυθίζεται οικονομικά, αντί να ευεργετείται από τον δανεισμό,--ακόμη και του μνημονίου--, αλυσοδένεται ακόμη περισσότερο.

Ο Πρωθυπουργός, με τις αποτυχημένες επιλογές του έφτασε στο αμήν και αποφάσισε να ξεφορτωθεί μέρος του χρέους ξεπουλώντας κομμάτια της Δημόσιας γης.!!!
Το αλισβερίσι της διαγραφής μέρους του χρέους με την πώληση κρατικών ακινήτων έχει αναλάβει ο κ. Παπακωνσταντίνου, και είναι σχετικά απλό:
Ό ξένος επενδυτής που έχει βάλει στόχο να αγοράσει ένα "συγκεκριμένο" και "ευαίσθητο" κομμάτι Ελληνικού εδάφους δεν θα πληρώσει τοις μετρητοίς, αλλά θα αγοράσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Και με την απαξίωση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές αλλά και την εμφανή αδυναμία της, να ανταποκριθεί έγκαιρα στις οικονομικές απαιτήσεις των δανειστών της, οι ξένοι επενδυτές τα ομόλογα θα τα αποκτούν "κουρεμένα" και κατά πολύ χαμηλότερα της ονομαστικής τους αξίας....
΄Αυτά τα ομόλογα λοιπόν, θα τα ανταλλάξουν με το ακίνητο του Δημοσίου ή κομμάτι γης πού έχουν "βάλει στο μάτι"!
Και χωρίς καμία επιφύλαξη πλεόν γίνεται κατανοητό ότι η χώρα έχει ξεπουληθεί στην κυριολεξία, καθώς αρχίζει δειλά η περιφορά της εδαφικής κυριαρχίας της από κεφαλαιούχο σε κεφαλαιούχο.
Μέσα, λοιπόν, σε όλη αυτή την απέλπιδη προσπάθεια του Πρωθυπουργού να εξέλθει από το χρέος, ο μέσος νους δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί:
*- Πώς είναι δυνατόν ο δανεισμός, αντί να συνεφέρει και να διευκολύνει την βιωσιμότητα και ανάπτυξη της χώρας, κατάφερε μέσα σε 1 μόλις χρόνο να τη συντρίψει οικονομικά και εδαφικά?

*- Γιατί ο Γιώργος ανέμενε στωικά την εκτόξευση των spreads στα ύψη, για να δανειστεί?
*- Ποιος οφειλέτης επιλέγει το υψηλότερο δυνατό επιτόκιο έναντι του χαμηλού και εν γένει τις πιο αντίξοες συνθήκες και ορους δανεισμού?
*Είναι πλέον τόσο οφθαλμοφανές ότι οι Έλληνες δεν εξέλεξαν Πρωθυπουργό, αλλά έναν εντολοδόχο του ξένου μεγάλου κεφαλαίου, ένα "πιστό σκυλί" που θα υπάκουε στο χτύπημα των χεριών της Τροικας, που καταντάει αφελές να τον αποκαλούμε "ηγέτη".
Με μια "υπόγεια" καλοσχεδιασμένη πολιτική που αντιστοιχούσε σε μία ανεύθυνη ρήση "λεφτά υπάρχουν", γιά να εξασφαλιστεί σε βάθος χρόνου, η Εθνική προδοσία του, την υπέγραψε κιόλας!!
Έκκληση για οικονομική βοήθεια, μνημόνιο, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όλα προσχεδιασμένα, λοιπόν, όπως δήλωσε ξεκάθαρα και ο ίδιος ο "φιλαράκος" του Γιώργου, Straus Kahn.
Κρίμα να μην μπορεί να πεί κάποιος, σε όλους τους προγόνους μας, που πέθαναν για την ανεξαρτησία και την αυτονομία αυτής
της χώρας, ότι όλες τους τις θυσίες τις έκαναν για να έχει ένας Γιώργος, ως Πρωθυπουργός, μια μέρα στα χέρια του, εδάφη ποτισμένα με αίμα, γιά να ξεπουλάει...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου