Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΟΥΤΕ Ο ΧΟΤΖΑΣ ( επί Κομμουνιστικού καθεστώτος) ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ η Ν.Δ.

"ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ"...

Από τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τον τελευταίο μήνα φαίνεται ότι η αλβανική Κυβέρνηση είχε λάβει μια νέα απόφαση:
Στα ατομικά πιστοποιητικά γέννησης που εκδίδονται από τα αλβανικά ληξιαρχεία να μην αναγράφεται η εθνικότητα των πολιτών της. Στόχος, φυσικά, δεν ήταν οι αλβανικής καταγωγής πολίτες της, αλλά οι μειονοτικές ομάδες και προπάντων η μεγαλύτερη μειονότητα στην Αλβανία, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
Σε πρώτη φάση, η απόφαση αυτή εφαρμόστηκε στις νέες αλβανικές βιομετρικές ταυτότητες, όπου τα λήμματα «υπηκοότητα» και «εθνικότητα» συγχέονται, αποδίδοντας και τις δύο με τον αγγλικό όρο «Nationality».



Την ιδιότητα αυτή το αλβανικό κράτος τη συμπλήρωσε με το λήμμα «Αλβανός», για όλους τους αλβανούς πολίτες. Με τον τρόπο αυτό καταργήθηκε η ελληνική εθνικότητα των αλβανών πολιτών ελληνικής καταγωγής. Άλλωστε, για το θέμα αυτό, οι Βορειοηπειρώτες έχουν προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Σε δεύτερη φάση, η απόφαση αυτή εφαρμόζεται και στα ατομικά πιστοποιητικά γέννησης, στα οποία δεν αναγράφεται πλέον η εθνικότητα.

Σημειωτέον δε ότι, ακόμα και επί καθεστώτος Χότζα-Αλία, η ελληνική εθνικότητα ανεγράφετο, τουλάχιστον σε όσους το κομμουνιστικό καθεστώς αναγνώριζε ότι ήταν ελληνικής καταγωγής.
Η απόφαση αυτή της αλβανικής Κυβέρνησης, έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου η αντίδραση των εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία κατά της απογραφής πληθυσμού, έχει γίνει πιο σφοδρή και πιο απαιτητική, ζητώντας να μην συμπεριλαμβάνονται ερωτήσεις για την εθνικότητα, το θρήσκευμα και τη γλώσσα των πολιτών στα δελτία απογραφής πληθυσμού.
Η απαλοιφή του λήμματος «Kombesia» (εθνικότητα) από τα πιστοποιητικά γέννησης των πολιτών της Αλβανίας έχει συγκεκριμένο στόχο: Να πλήξει, κυρίως τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, συνεχίζοντας τη διαρκή πολιτική αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
Με την απόφαση αυτή, το αλβανικό Κράτος παραβιάζει, όχι μόνο το αλβανικό Σύνταγμα, αλλά και όλες τις Διεθνείς συμβάσεις, που αφορούν στον αυτοπροσδιορισμό των εθνικών μειονοτήτων, με πρώτη τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία έχει υπογράψει η αλβανική Κυβέρνηση και έχει επικυρώσει το αλβανικό Κοινοβούλιο.
Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας καλεί την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσουν εξηγήσεις από την αλβανική κυβέρνηση και να ζητήσουν από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς να ασκήσουν πίεση στην αλβανική κυβέρνηση για να αλλάξει την απόφαση αυτή, που είναι δείγμα βάναυσης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου