Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»...

Στη Βουλή καλεί ο Αντώνης Σαμαράς τον Πρωθυπουργό προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την αύξηση της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας των πολιτών.
Στην ερώτησή του ο Α. Σαμαράς τονίζει:
«Η εγκληματικότητα στη χώρα βρίσκεται σε έξαρση, καθώς οι δείκτες της, καταγράφουν αύξηση σε όλους τους τομείς.

Η δράση των οργανωμένων ομάδων του εγκλήματος ή και μεμονωμένων κακοποιών εκτείνεται πλέον από το κέντρο της Αθήνας έως και σε κάθε γωνιά της επαρχίας.
Ειδικά στο κέντρο της πρωτεύουσας, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο,
καθώς κυκλώματα εκμετάλλευσης ναρκωτικών, πορνείας, λαθρομεταναστών και εκβιαστών έχουν καταστήσει συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης απροσπέλαστες για τους πολίτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους ανυποψίαστους τουρίστες.
Η κατάσταση αυτή έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική ζωή στην περιοχή του κέντρου, όπου η κίνηση της αγοράς τείνει στο μηδέν, ενώ ξενοδοχεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Η έξαρση της εγκληματικότητας συνδυάζεται, δυστυχώς, και με τη ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης, για την οποία η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο αναχαίτισής της.
Αποδεικνύεται, έτσι, ότι οι κατά καιρούς σχετικές με την εγκληματικότητα μεγαλεπήβολες διακηρύξεις της κυβέρνησης παραμένουν απλά σχέδια επί χάρτου.
Την ίδια ώρα αυξάνονται τα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας από τον ανεπαρκή αριθμό μάχιμων αστυνομικών – μετά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις λόγω του νέου ασφαλιστικού και τις πολλές αποστρατεύσεις για κομματικούς λόγους – της ελλείψεως σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τη μεγάλη μείωση χρηματοδότησης της ΕΛ.ΑΣ. και τα κρούσματα έλλειψης συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου