Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη δράση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Ομονοίας που στόχο είχε να ενισχύσει την προσπάθεια για άμεση λήψη μέτρων για μια αξιοπρεπή διαβίωση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές.
Με κεντρικό σύνθημα «θέλω να ζω με αξιοπρέπεια» και συμβολικό σχηματισμό της Ελληνικής σημαίας από εκατοντάδες
μέλη της ΟΝΝΕΔ, έγινε προσπάθεια να σταλεί για ακόμα μία φορά το μήνυμα της απόγνωσης που εκφράζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής εξαιτίας της έξαρσης τους παραεμπορίου, της εγκληματικότητας αλλά και της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών.
Οφείλει η Πολιτεία επιτέλους να σκύψει πάνω από το πρόβλημα ουσιαστικά και όχι αποσπασματικά δίνοντας λύσεις.
Είναι υποχρέωση του ελληνικού Κράτους να παρέχει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες σε όποιο τόπο και αν αυτοί έχουν επιλέξει να ζουν και να τους προστατεύει από κάθε πιθανό κίνδυνο.

Το δικαίωμα στην ανθρώπινη διαβίωση και αξιοπρέπεια δεν μπορούν να αποτελούν ζητούμενα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Προτάσεις για το Κέντρο της Αθήνας
Ειδικότερα για το Κέντρο της Αθήνας οι προτάσεις μας είναι:
§ Υποχρεωτική καταγραφή όλων των μεταναστών, η μη καταγραφή των στοιχείων ταυτοποίησης και διαμονής θα αποτελεί αυτόματα αιτία οριστικής και αμετάκλητης απέλασης.
§ Σφράγισμα και δήμευση κτηρίων τα οποία χρησιμοποιούνται ως χώροι διαμονής παράνομων μεταναστών. Να υφίστανται ποινικές κυρώσεις όσοι ιδιοκτήτες προχωρούν σε ενοικίαση της ιδιοκτησίας τους σε παράνομους μετανάστες.
§ Συνεχείς και αδιάλειπτους ελέγχους από ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Σώματος Ειδικών Ελέγχων στην περιοχή του Κέντρου, προκειμένου να εξετάζεται εάν πληρούν οι διαμένοντες τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής και δραστηριότητας στη χώρα μας.
§ Δημιουργία συντονιστικού κέντρου με αντικείμενο το Κέντρο της Αθήνας και ειδικού 4ψήφιου αριθμού κλήσης στο οποίο πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα παραβατικότητας, παραεμπορίου, παράνομης εκμίσθωσης ιδιοκτησίας κ.α
§ Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των Ελλήνων πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα θα ήταν χρήσιμο να δίδονται φορολογικά κίνητρα αποκατάστασης και αναπαλαίωσης κτηρίων που σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.
Προτάσεις για το σύνολο του μεταναστευτικού ζητήματος
Πιο συγκεκριμένα θεωρούμε αναγκαία ανάμεσα σε άλλα τα εξής:
- Άμεση κατάργηση του ν. 3838/2010 περί παραχώρησης ιθαγένειας, με τον οποίο η σημερινή Κυβέρνηση κατέστησε την Ελλάδα χώρα - μαγνήτη για χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
- Άμεση θωράκιση των χερσαίων συνόρων με κάθε νόμιμο μέσο φύλαξης και αποτροπής εισόδου ώστε να ανασταλεί το τεράστιο κύμα παράνομης εισόδου από τη στεριά.
- Απλοποίηση και περαιτέρω σύντμηση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου. Άμεση απέλαση σε όσους μετανάστες έχουν εισέλθει παράνομα.
- Άμεση καταγραφή όλων των μεταναστών και δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου Υγείας στα Κέντρα Υποδοχής ώστε να καταγράφονται, να αντιμετωπίζονται τυχόν λοιμώδη νοσήματα και να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι άντρες των σωμάτων ασφαλείας και η δημόσια υγεία. Παράλληλα, να ελέγχεται με νόμιμα ιατρικά μέσα, η ηλικία των αιτούντων άσυλο με βάση το κριτήριο της ανηλικότητας.
- Να πραγματοποιείται συνεχής και καθημερινός γενικός αστυνομικός έλεγχος στις περιοχές με έντονο πρόβλημα και παράλληλα να δοθεί ένα τέλος στο φαινόμενο των αυτοσχέδιων κατασκηνώσεων και καταυλισμών.
- Αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Το σημερινό οξύτατο πρόβλημα για την Ελλάδα, μπορεί άμεσα να διευθετηθεί από μια Ενωμένη Ευρώπη, ασφάλειας και ελευθερίας.

Η νέα Συνθήκη θα πρέπει να κατανείμει τους πρόσφυγες σε όλες τις συμβεβλημένες χώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου