Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΕΝΑΣ "ΓΟΗΣ ΜΕ... ΠΑΡΕΛΘΟΝ" ΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ του Δ.Ν.Τ...!!!

Η "ΑΔΥΝΑΜΙΑ" ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Bernard Tapie ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ...!

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες η αιτία πού "ανεβοκατεβάζουν" τους άνδρες στην διεκδίκηση υψηλών αξιωμάτων.
Μπορεί να το υποστούν και οι γυναίκες, όταν οι άνδρες είναι.. γοητευτικοί.!

Ο Bernard Tapie, επιχειρηματίας και Πολιτικός, π. Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδος Μαρσέιγ, ιδιοκτήτης της Adidas, γνωστός "πλει μποι" της Γαλλικής κοσμικής κοινωνίας, με πολυτάραχη ζωή, μεχρι και σε κινηματογραφικές ταινίες έχει πρωταγωνιστήσει, ίσως αποβεί ο "μοιραίος" άνδρας στην ανάληψη της Προεδρίας του Δ.Ν.Τ. απο την Γαλλίδα Υπουργό Οικονομικών Christine Lagarde.
Και αυτό διότι:
Τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για τον ρόλο που διαδραμάτισε η κ. Christine Lagarde στο πολύκροτο σκάνδαλο της αποζημίωσης του γνωστού επιχειρηματία κ. Bernard Tapie πρότεινε ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας.
Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Bernard Tapie είχε κατηγορήσει την τότε κρατική τράπεζα Credit Lyonnais για παραπληροφόρηση ως προς την πώληση του μεριδίου της Adidas, με τελική τιμή υψηλότερη από ό,τι είχε διαμηνυθεί στον κ. Tapie. Γαλλικό δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες του επιχειρηματία το 2006, αλλά η υπόθεση άνοιξε και πάλι το 2007.
Έναν χρόνο αργότερα, η κ. Lagarde, αγνοώντας τις αντίθετες συστάσεις πολλών στελεχών του υπουργείου της, αποφάσισε να καταλήξει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον επιχειρηματία, καταβάλλοντάς του 285 εκατ. ευρώ.
Το θέμα έχουν θίξει αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης και τώρα η Γενική Εισαγγελία της Γαλλίας.
Η κατηγορία που ενδέχεται να διατυπωθεί εναντίον της υπουργού είναι εκείνη της κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου