Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΑΓΚΑΛΟΣ--ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ... "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ".!!!

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ "ΑΦΗΝΕΙ"... ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.!!!

Γράφει η Εύα Γιαννοπούλου
Φοιτήτρια Νομικής Αθηνών.

Η ακομμάτιστη και αυθεντική λαϊκή έκφραση του "Kινήματος των Αγανακτισμένων" που έχει κατακλύσει για 6 συνεχείς ημέρες την Αθήνα φαίνεται να έχει ενοχλήσει τον Αντιπρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Θ.Πάγκαλο, ο οποίος σε χτεσινές του δηλώσεις δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την αποδοκιμασία του ίδιου του κόμματος του από μέρος του Eλληνικού λαού ως "ένα συναίσθημα οργής, που το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι μια ανώδυνη και αναποτελεσματική εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική καθεαυτή".
Αλήθεια, ένας άνθρωπος που χρωστάει την πολιτική του θέση στο λαό, πώς απαξιώνει με τόσο χυδαίο τρόπο την λαϊκή έκφραση, την αγανάκτιση την προερχόμενη από την ίδια την εκλογική βάση που τον εξέλεξε, δηλώνοντας μάλιστα προκλητικά ότι αυτή δεν αφορά την πολιτική?
Ανάλογες δηλώσεις Καρατζαφέρη ήρθαν να προστεθούν στα λεγόμενα Πάγκαλου, όταν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "όταν ο λαός μουτζώνει την Βουλή, μουτζώνει τη Δημοκρατία".

Κρίμα που η "αντίληψη" του Προέδρου του ΛΑΟΣ αδυνατεί... να συλλάβει ότι η συγκεκριμένη χειρονομία δεν απευθύνεται στο κτίσμα της Βουλής, ούτε στην Δημοκρατική ιδεολογία που ενσωματώνει, αλλά στα πρόσωπα που την συναπαρτίζουν, και τα οποία πρόδωσαν τη λαϊκή βούληση καιρό τώρα...
Φαίνεται, λοιπόν, ότι η ειρηνική και αγνή κατά τα άλλα εξέγερση του λαού απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία και την πλήρη διάβρωση του πολιτικού συστήματος αφήνει αδιάφορους τους κυρίους Πάγκαλο και Καρατζαφέρη, οι οποίοι την ερμηνεύουν μάλλον ως μια επικίνδυνη για το δημοκρατικό πολίτευμα εκτόνωση, ή ακόμα χειρότερα, ως κενή πολιτικής έκφρασης.
Και αναπόφευκτα μέσα στο μυαλό μου γεννιέται η σκέψη:
Αν δεν είναι η πιο ισχυρή ΠΟΛΙΤΙΚΗ "κραυγή" η ένωση χιλιάδων πολιτών σε μία φωνή, σε μια κοινή γραμμή προσπάθειας να ακουστούν και να θυμίσουν σε 300 μόλις άτομα ότι υπάρχουν, τότε τι είναι?
Γι'αυτό, όλα αυτά τα επαρμένα φασιστοειδή θα πρέπει ίσως να διαβάσουν το άρθρο 1 του ελληνικού Συντάγματος, που αναφέρει ξεκάθαρα:

"θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία, όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού".
Λοιπόν, κ. Πάγκαλε, τι λέτε, η Κυβέρνησή σας υπάρχει υπέρ του λαού?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου