Σάββατο 28 Μαΐου 2011

"ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΜΕΝΟΣ" και ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ Ο ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ "ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ" ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟΝ… ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 5 ΤΑΛΑΝΤΩΝ…!!!

Αγαπητό Politiko Safari

Τουλάχιστον ατυχές ήταν το παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης όταν εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, αναφέρθηκε στον ιστορικά «αμφιλεγόμενο» και «αμφισβητούμενο» Ευρυβιάδη
Κατανοώ την πίκρα τού κ. Καρατζαφέρη, επειδή δεν ενέδωσε στην «συναίνεση» ο κ.Σαμαράς, πού τόσο επιθυμούσε και επεδίωκε τόσον ο ίδιος, όσον ο κ.Πρωθυπουργός και κατά κύριο λόγο τα «όρνεα» της Τρόικα.
Έ, όχι όμως και ως παράδειγμα ο Ευρυβιάδης, όταν η ιστορία μας έχει λαμπρυνθει
από τόσα άλλα ονόματα…
Δεν διδάσκεται στα σχολεία το ονομά του και με τα καλύτερα λόγια…!
Αν, ανατρέξετε στο λεξικό θα διαβάσετε πως περιγράφεται ο Ευρυβιάδης ως πρόσωπο, όπως π.χ.:

Από την Live-Pedia.gr
Ο Ευρυβιάδης ήταν ο Σπαρτιάτης ναύαρχος, γιος του Ευρυκλείδη, που στο πολεμικό συμβούλιο που έγινε πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας σήκωσε το ραβδί του, για να χτυπήσει το Θεμιστοκλή, παίρνοντας από αυτόν την περίφημη απάντηση "Πάταξον μεν, άκουσον δε".
Προηγουμένως, όταν είχε εισβάλλει στα 480 π.Χ. ο Ξέρξης στην Ελλάδα, στον Ευρυβιάδη είχε αναθέσει η Σπάρτη την αρχηγία ενός μικρού στόλου από 10 τριήρεις.
Και, παρόλο που ο στόλος των Σπαρτιατών ήταν μικρότερος από τον στόλο των Αθηναίων, στον Ευρυβιάδη ανάθεσαν το αξίωμα του αρχιναύαρχου των ενωμένων ελληνικών ναυτικών δυνάμεων που νίκησαν το στόλο των Περσών στο Αρτεμίσιο.
Πριν από την πετυχημένη αυτή ναυμαχία, ο Ευρυβιάδης, που ήταν άνθρωπος με ασθενικό χαρακτήρα και με περιορισμένη αντίληψη και εξυπνάδα, ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει τους Αθηναίους και να υποχωρήσει με το στόλο του, αλλά, τελικά, άλλαξε γνώμη, επειδή ο Θεμιστοκλής τον δωροδόκησε με το ποσό των 5 ταλάντων.
Αλλά και μετά από την ένδοξη ναυμαχία της Σαλαμίνας, στον Ευρυβιάδη δόθηκε, εξαιτίας της επιμονής των Λακεδαιμονίων, το "αριστείο", ενώ στο Θεμιστοκλή, δόθηκε μόνο το βραβείο της "σοφίας και δεξιότητος".

Ε, όχι και να φέρνουμε ως παράδειγμα ένα όνομα το οποίον η ιστορία του αποδίδει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε προσωπικό επίπεδο…
Ούτε θα παραδειγματισθούμε από κάποιον πού μόνο διά της εξαγοράς των 5 ταλάντων πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων.
Ούτε, κ. Καρατζαφέρη όλοι οι άνθρωποι είναι… «πρόθυμοι» να εξαγορασθούν για να συναινέσουν…!
κ. Καρατζαφέρη υπάρχουν ακόμη Έλληνες , πού μπορούν να αντισταθούν στις έσωθεν ή έξωθεν πιέσεις, να μη συναινούν και να βροντοφωνάζουν «ΟΧΙ», διότι αυτοί αποτελούν παράδειγμα του μεγαλείου της Ελλάδος, αυτοί γράφουν και αυτούς γράφει η ιστορία…
Δεν την γράφουν οι…Νενέκοι.!
Με εκτίμηση
Γ. Μαραγκός
Συν/χος Καθηγητής Φιλολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου