Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ ...ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΣ-- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ τού 2009...!!!

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ" Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ... ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ...!!!

Για.. τραγικούς χειρισμούς, αλαζονεία και ρεβανσισμό από τον π. Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που ως συνέπεια είχαν τη στοχοποίηση της Ελλάδας από αγορές και κερδοσκόπους

αναμένεται να κάνει λόγο ο προϊστάμενος της ΕΛΣΤΑΤ επι ΝΔ Μανώλης Κοντοπυράκης στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοντοπυράκης θα υποστηρίξει ότι "η αρχική πρόβλεψη Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα ήταν στο 14,8%. 
Πέντε λεπτά πριν τα στείλουμε στις Βρυξέλλες μάς ειδοποίησαν να μην το πράξουμε γιατί ήθελαν να τα ξαναμελετήσουν. 
Τελικά, στις 21 Οκτωβρίου στέλνουν τα αναθεωρημένα στοιχεία με το έλλειμμα στο 12,7%. Ηταν προϊόν πολιτικής απόφασης» και θα συμπληρώσει ότι «Μια τέτοια διπλωματική αντιμετώπιση του θέματος θα σήμαινε ότι τα spreads δεν θα εκτοξεύονταν, ότι θα γλιτώναμε τη μήνιν των αγορών και θα πληρώναμε 700 εκατ. λιγότερους τόκους».
Σύμφωνα μάλιστα με παράγοντες που παρακολούθησαν από κοντά τα γεγονότα εκείνων των ημερών «ο κ. Κοντοπυράκης έχει στην κατοχή του επιστολές και έγγραφα που αποδεικνύουν τις ευθύνες του Παπακωνσταντίνου.
 Όμως από τον ίδιο εξαρτάται αν θα τις βγάλει τώρα ή αν θα τις χρησιμοποιήσει σε μια ενδεχόμενη δικαστική περιπέτεια».
Επιπροσθέτως, θα επιχειρήσει να στρέψει την έρευνα της επιτροπής και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με το σκεπτικό ότι εκεί συσσωρεύονται τα στοιχεία του ελλείμματος.
Αίσθηση, πάντως, προκαλούν και οι δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στους χτεσινούς "Νέους Φακέλους" του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ. 
Επιχειρώντας να απαντήσει στο γιατί η χώρα δεν βγήκε εγκαίρως να ζητήσει χρήματα στις αγορές, ο πρώην τσάρος της Οικονομίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από το γραφείο του είχαν περάσει όλες οι επενδυτικές τράπεζες του κόσμου, προτείνοντας να συγκεντώσει η χώρα κεφάλαια με ιδιωτικές τοποθετήσεις, με τον ίδιο να απαντά ότι είναι σύμφωνος, ανάλογα με τους όρους που θα τεθούν.
Ο κ. Σπ. Παπανικολάου, πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, τόνισε με έμφαση ότι ήταν μια λανθασμένη πρακτική το ότι η χώρα δεν βγήκε να δανειστεί πριν πάρουν τα spreads την ανιούσα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε κανένα μέρος του κόσμου οι υπουργοί δεν ασχολούνται με τι ςεκδόσεις ούτε βλέπουν τραπεζίτες, καθώς τα πάντα είναι αρμοδιότητα των επικεφαλής των οργανισμών και των αρχών που διαχειρίζονται το χρέος.
Στο φως τα πρακτικά από την κατάθεση Λογοθέτη

Σε μια απίστευτη καταγγελία για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου προχώρησε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι ο υπουργός απαίτησε την παραίτησή του με αντάλλαγμα να μην διαρρεύσει στα ΜΜΕ η ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί.
Αναλυτικά, όταν εναντίον του κ. Λογοθέτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για την κατηγορία ότι υπέκλεψε την ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ο κ. Παπακωνσταντίνου τον κάλεσε στο γραφείο του.
Τότε, σύμφωνα πάντα με τον κ. Λογοθέτη «Ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είπε:
 «Να παραιτηθείς για την εύρυθμη λειτουργία της Αρχής.»
Και του είπα:
«Κύριε Παπακωνσταντίνου, δηλαδή έγινα εχθρός της Ελλάδας επειδή αμφισβήτησα το έλλειμμα;»
Μάλιστα του είπα:
 «Αυτή η διαφορά του 1,8, που σημαίνει περίπου 7,5 δισεκατομμύρια μία τρύπα, σας αρέσει που βρέθηκε;
Εγώ το αμφισβήτησα αυτό το πράγμα.
Εσείς, δηλαδή, το δεχθήκατε χωρίς…»
Μου λέει: «Κύριε Λογοθέτη, με φοβίζετε.
Εννοείτε ότι εμείς φουσκώσαμε επίτηδες το έλλειμμα;»
 Και τότε ήταν που εγώ είπα: «Δεν πονάω κανέναν.
Ούτε εσάς.
Εγώ αμφισβήτησα απλώς το έλλειμμα και ήθελα να δω πώς βγήκε.»
Και ο κ. Λογοθέτης προσθέτει "Έκλεισε, βέβαια, τη συνάντηση αμέσως, λέγοντάς μου –ίσως να τα διαβάσατε, το έχω καταθέσει κιόλας στον κ. Πεπόνη- το εξής:
 «Αν δεν παραιτηθείς μέχρι τα μεσάνυχτα, θα το δώσω στα ΜΜΕ, θα το περάσω στη Βουλή, θα καταστραφείς επαγγελματικά και θα ματώσει η Ελλάδα.»
Εκεί έκλεισε η συζήτηση".
Στην ουσία δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε στον κ. Λογοθέτη ότι εάν δεν καταθέσει την παραίτησή του τότε θα διαρρεύσει στα ΜΜΕ την ποινική του δίωξη. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι εξέπληξε τα περισσότερα μέλη της επιτροπής μεταξύ των οποίων και τον κ. Θανάση Πλεύρη ο οποίος ανέφερε «Αυτό είναι στα όρια της απειλής, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ… Νομικά αξιολογώντας το, είναι στα όρια… Τέλος πάντων»
Πρωτο θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου