Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΜΑΪΜΟΥ «ΔΩΡΕΕΣ» του... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...!!!

ΜΕ... ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΚΑΝΕΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ...!!!
Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
πρ. Γενικός Δ/ντης του ΛΑΟΣ

Ο Καρατζαφέρης την 18/3 παραβρέθηκε σε κλειστή λαοσύναξη στην οικία υποψηφίας του στην Καλλιθέα Αχαΐας και προχώρησε σε μια βαρύγδουπη προεκλογική εξαγγελία:

τη δωρεά ενός αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας». 
Μπορεί η Ελλάδα να αργοσβήνει από την πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία, αλλά στο κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη, όσο και στον ίδιο, είναι «όλα καλά, όλα ανθηρά»! Αυτό ομολογείται από τον ίδιο και αποτυπώθηκε και στο πόθεν εσχες του, που αναδείχθηκε ο πλουσιότερος πολιτικός. «Σκόρδα, σκόρδα, μη μας ματιάσετε», είπε με το γνωστό του γλαφυρό τρόπο.
Παράλληλα με το χτίσιμο των «εκκλησιών», που ενασχολήθηκε  για να σώσει τη ψυχή του (από ποιες ενοχές άραγε;), προχώρησε και σε αγαθοεργίες – δωρεές. Καλοδεχούμενες. Αλλά!
Με τα δικά του χρήματα; Με τις κρατικές επιδοτήσεις στο κόμμα; 
Εκείνος ισχυρίζεται, με τα δικά του, ο κόσμος λέει με τις κρατικές επιδοτήσεις και άλλες πηγές που μόνο αυτός ξέρει. Όπως και να έχει το πράγμα εκείνος φαίνεται ο ταμειολογοστής. 
Δηλαδή, «Με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνο». 
Γιατί δωρίζει; Πρωτίστως για να τον χειροκροτήσει ο κόσμος, ή  για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του και το ενδιαφέρον των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια, ή για να εισπράξει την θετική ψήφο των ψηφοφόρων  στο κόμμα και στο πρόσωπο του. 
Δευτερευόντως ως υποκατάστατο των παλινδρομήσεων του πολιτικού του λόγου, ή των λαϊκίστικων και άνευ σοβαρότητας και μη υλοποιήσιμων προτάσεων του για θέματα της ζοφερής επικαιρότητος.
Πότε κάνει αυτές τις τόσο προβεβλημένες επικοινωνιακά δωρεές; Κατά προτίμηση, όταν επίκεινται Εθνικές ή Αυτοδιοικητικές εκλογές, ή όταν το κόμμα και η εικόνα του βρίσκονται δημοσκοπικά σε πτώση, ή ακόμη, όταν ξυπνάει μέσα του ο «πατριωτισμός».
 Απαραίτητα όμως με την τηλεοπτική και Ρ/Φ κάλυψη για την …ενημέρωση των ψηφοφόρων, γιατί, όπως λέει «είναι κόμμα και όχι φιλανθρωπικό σωματείο». 
Τι οξύμωρο σχήμα!
Άρχισε με αγαθοεργίες, όπως την διαμεσολάβηση του να προσφέρουν  άλλοι όμως ιατρικές υπηρεσίες και νοσηλεία, μικρό - δωρεές σε κοινωφελή ιδρύματα, το «κοινωνικό παντοπωλείο» με ετικέτα στο δοχείο του λαδιού (ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Η ΠΟΤΑΜΙΑ) και τα 20 αλεξίσφαιρα γιλέκα στην Αστυνομία. 
Ακόμη και στις Δημοτικές εκλογές του 2006 δώρισε εισιτήρια διαρκείας των ομάδων ΠΑΟΚ και ΑΡΗ σε φιλάθλους της Θεσσαλονίκης.  
Στη συνέχεια έβαλε «βαθειά το χέρι στη τσέπη ή στο επιδοτούμενο ταμείο του κόμματος». Λίγο πριν τις εκλογές του 2009, έδωσε την περίφημη τραπεζική επιταγή με 1.000.000 Ε στο ταμείο της φτώχειας, του Υπ. Οικονομικών. Ποσό, που, όπως λέει κατά καιρούς δεν ξέρει που πήγε! Η εκδότρια τράπεζα ξέρει, πότε πληρώθηκε και ποιος εισέπραξε το ποσό; Όλα τ΄ άλλα είναι εκ του πονηρού.
Το καλοκαίρι του 2011 προσφέρει το ποσό των 130.000 Ε για τη δημιουργία και στήσιμο του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο σε ολοκλήρωση πρωτοβουλίας της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ. Εδώ ακούστηκαν πολλά για την χρηματοδότηση, που θόλωσαν την αλήθεια. 
Πρωτοβουλίες δωρεών και αγαθοεργιών, που δεν εδράζονται στα μύχια φιλάνθρωπα αισθήματα του, αλλά στη ματαιοδοξία του, σε επιδειξιμανία και διαφήμιση περνάνε στη σφαίρα της γραφικότητας και δεν αντέχουν στο χρόνο. 
Ο τρόπος, ο χρόνος και η μέθοδος που γίνονται δεν είναι ο σωστός. Γίνονται σε περιόδους που θέλει να ωφεληθεί επικοινωνιακά, να επηρεάσει τους ψηφοφόρους και να δημιουργήσει θέμα αντιπαράθεσης στον κομματικό ανταγωνισμό. 
Προσδίδει χαρακτήρα του  φαρισαϊσμού, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. 
Η δωρεά, θεάρεστη πράξη, μετατρέπεται στα χέρια του σε αντικείμενο άκρατου λαϊκισμού και πρόσκαιρης εκμετάλλευσης προσπορισμού ωφελημάτων, αντί να την αφήσει στον ιστορικό προς αξιολόγηση και ενδεχομένως εγγραφής της με χρυσά γράμματα. 
Ο ειλικρινής και θρησκευόμενος φιλάνθρωπος εφαρμόζει με ευλάβεια το «μη γνώττω η αριστερά τι ποιεί η δεξιά». 
Ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να το κάνει από χαρακτήρα. 

10 σχόλια:

  1. βρε ας κανει οσες αγαθοεργιες θελει...
    οι πολιτικες κωλοτουμπες του μας εκνευρισαν...

    γιαυτο και φυγαμε για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ......

    ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΨΗΦΟΥΣ στα αχυρα...
    ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
    Και οι 2 γραφικοι μαζι.....θα γελασουμε πολυ με τις πολιτικες μπουρδες τους.........

    Ποντιος
    αλλα ποτε δεν ψηφισα Ψωμιαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να μη ξαναβγεί βουλευτής ο Καρατζαφερης έχει όμως οικονομήσει δισεκατομμυρια και δεν είναι μονο ο πλουσιοτερος πολιτικός αλλα ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες. Από πού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως εμένα σήμερα με συγκίνησε ο μπαγάσας ο Καρφατζαφέρ,ανακοίνωσε συνεργασία με τον άντρα της πάλαι ποτέ γραμματέος του Αντρέα Παπαντρέου Αγγέλας Κοκόλα,τον Λευτέρη Κωσταντινίδη.Δεν είναι λίγο να ανακαλύπτει πως ο Κωσταντινίδης ζει!Μετά από 20 χρόνια από τότε που ήταν πολιτικός και σε ηλικία 80 και κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σημαντικό το κείμενο του Νίκου Σχοινά. Ένας θεός ξέρει τι λαμογιές είδε στο κόμμα και σηκώθηκε και έφυγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα άρθρα του Νίκου Σχοινά, πρώην Γενικού Διευ
    θυντού του ΛΑ.Ο.Σ. είναι πάντοτε ενδιαφέροντα,
    διότι έχουν κάτι καινουργιο να πούν.

    Ο Νίκος Σχοινάς ετίμησε με την οργανωτική του
    παρουσία και τον γνήσιο πολιτικό του λόγο τον
    Λαϊκό ορθόδοξο Συναγερμό , και γι αυτό σήμερα
    βρίσκεται εκτός, αφού ο χοντρός μεγάλος Αρχηγός
    του ΛΑΟΣ δεν αντέχει να έχει κοντά του ικανά και έντιμα στελέχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΤΗΛΕ-ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΗΛΕΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΚΥΑΛΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΑΙΟ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
    ΜΕΤΑ Ο ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κ. Σχοινάς απομακρύνθηκε από το κόμμα όταν προέκυψαν βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος του και μπλεξίματα με την δικαιοσύνη, από την εποχή που ασκούσε το επάγγελμα του εκτελωνιστή... Επειδή ο Καρατζαφέρης, και πολύ σωστά, ΔΕΝ κάλυψε τις λαμογιές του και τον έστειλε να καθαρίσει με την δικαιοσύνη αν ήταν να τον ξαναδεχθεί, "σπάστηκε" και άρχισε την λασπολογία!
    Σημειωτέον, ότι τέλος του 2003 ο Σχοινάς είχε φύγει και είχε πάει στη ΝΔ, όπου βοηθούσε εκεί στο αντι-ΛΑ.Ο.Σ. γραφείο που είχε στήσει ο Μεϊμαράκης. Όταν το κόμμα μπήκε στη Βουλή το 2007 ξαναγύρισε και μάλιστα ο Καρατζαφέρης όχι μόνο δεν του κράτησε "μανιάτικο" αλλά τον εμπιστεύθηκε σε καίρια θέση ως μετακλητό (όχι μόνιμο) στο γραφείο του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή. Τώρα ο Σχοινάς απλά επιβεβαιώνει το "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός το ευεργετηθέντως"...
    Το 1.000.000 ευρώ, παραδόθηκε στο Ταμείο για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων. Μετά το σύνολο του λογαριασμού μεταφέρθηκε σε άλλους κρατικούς κωδικούς χωρίς να έχουν ενημερώσει ακόμα -ούτε και πρόκειται...- το που τελικά πήγε, παρά τις ερωτήσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.
    Τέλος, χίλιες φορές να παίρνει από την κρατική επιχορήγηση λεφτά και να τα κάνει έργα, παρά να γίνονται αφίσες! Το 1/10 να έκαναν και οι άλλοι, που παίρνουν και περισσότερα λεφτά, καλό έκαναν... Αλλά που;;;
    Τι να κάνουμε, κάποιοι έχουμε ζήσει από κοντά κάποιες καταστάσεις και κάποιους ανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστά «Ανώνυμος29 Μαρτίου 2012 1:25 μ.μ.» !!!!
    Κάποιοι γνωρίζουμε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ τήν πορεῖα αὐτοῦ τοῦ κόμματος !
    Ἐσύ , προφανῶς , εἶδες φῶς ... φρᾶγκα ... καί μπῆκες !
    Θά εἶχε ἐξαιρετικό ἐνδιαφέρον νά δοῦμε , ποῦ στήν εὐχή θά κατοικοεδρεύουν «περαστικοί» σἀν καί σένα ... καί τί ἀκριβῶς θά ἔχῃς ὡς «προῖκα» πρό κειμένου νά διαπραγματευθῇς τόν ὅποιο παρασιτικό σου ρόλο σέ ὁποιοδήποτε κόμμα !
    Νά ὑποθέσω ὅτι ἀνήκεις στούς δημοσίους ὑπαλλήλους ; στήν ὁμᾶδα τῶν ἀποσπασμένων δημοσίων ὑπαλλήλων ;πού ἀντί νά ξύνονται σέ κάποιο γραφεῖο δημοσίου φορέα , προτιμοῦν νά τό «παίζουν καμπόσοι» καί τάχαμου .... λύνουν καί δένουν ;
    Γιατί φαίνεται νά γνωρίζῃς ΚΑΠΟΙΑ ἀπό αὐτά πού σοῦ ἔχουν μεταφέρει ... ἀλλά δέν ξέρεις ὅσα ἔχουν προηγηθεῖ ... πολλά χρόνια πρίν !
    Ἄντε νά σᾶς δοῦμε νά φεύγετε σάν τούς ποντικούς στίς 18 Ἰουνίου ! Ἄναυλοι !!! γιατί δέν προβλέπεται νά πάρῃ οὔτε τό ποσοστό τοῦ 2% ὥστε νά ἔχῃ κρατική ἐπιχορήγηση !
    Τοῦ μένει μόνο ὅτι κονομάει ἀπό τήν Εύρωβουλή ! κι αὐτά δέν φθάνουν γιά ὅλα τά τρωκτικά πού ἔχουν σκυλέψει πάνω σέ ἔννοιες ὅπως ΠΑΤΡΙΔΑ ... ΕΛΛΑΔΑ ...
    Ανώνυμα ἐπώνυμη -Θεσσαλονίκη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καρατζαφερης πέθανε πάρτε το χαμπάρι ! Είναι άφιλος ,λαμόγιο και δυστυχώς όλοι όσοι είναι δίπλα του πια είναι τα ίδια σκατά με εκείνων ...από κοκκίνου μέχρι κοκκίνου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κυριε νικο.....στην μοιρασια σε εριξε και τωρα κανεις τον ηρωα?
    επρεπε ρε κεραταδες να επιτρεπετε η κρυφη καμερα να σου ελεγα εγω τι ελεγες εσυ οταν ετρωγες εκει μεσα........... ΗΡΩΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή