Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΒΟΜΒΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: Ο GIORGO ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕ ΤΟ... ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο GIORGO ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ...!!! 
Αποκαλύψεις για την αντεθνική και ενδοτική πολιτική που ακουλουθήθηκε επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου έναντι της Τουρκίας έρχονται από την γειτονική χώρα,

με την ομολογία του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν συζητήσει για την συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου κατά την πρόσφατη επίχκεψη του δεύτερου στην Ελλάδα!
"Ναι είχε συζητηθεί το θέμα μεταξύ των Παπανδρέου και Ερντογάν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στην Ελλάδα. 
Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις (!), αν υπάρξουν κοινά σχέδια" είπε σε μία αποκάλυψη που φωτίζει αρκετά για τις ημέρες και τα έργα του Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. 
Από τότε είχαν υπάρξει κάποιες διαρροές ότι συζητούνταν πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που αφορούσαν την απλή "βελτίωση" των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά όταν θα έφτανε στο σημείο να αποδεχθεί την εκχώρηση των ελληνικών δικαιωμάτων εξόρυξης στο Αιγαίο και βέβαια την παραίτηση επέκτασης των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, αυτό πρώτη φορά λέγεται και μάλιστα από τουρκικά χείλη. 
Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το defencenet.gr, η αμερικανική Shell είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συνεκμετάλλευση του ελληνικού Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία.
 Οι μοναδικές περιοχές στο Βόρειο Αιγαίο που η Τουρκία έχει δικαίωμα να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις είναι κοντά στα παράλια της Ανατολικής Θράκης και την Ίμβρο. 
Η επίσκεψη -την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σπεύσει μάλιστα να χαρακτηρίσει τότε ως ιστορική- είχε πραγματοποιηθεί στις 14 Μαίου του 2010 λίγες εβδομάδες πριν η Ελλάδα υπογράψει το πρώτο μνημόνιο με ΕΕ και ΔΝΤ τον Ιούνιο του ίδιου του έτους, και παραδώσει πρακτικά την εθνική της κυριαρχία στην Τρόικα και τους δανειστές της, ο τότε πρωθυπουργός συζητούσε με τον Erdoğan την περαιτέρω παράδοση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο για την έναρξη «κοινών ερευνών» για πετρελαϊκά κοιτάσματα. 
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι γνωστές οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου το Δεκέμβριο του 2009 ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο». 
Τότε εάν ίσχυε αυτό για πια συνεκμετάλλευση συζήτησε με τον Erdoğan σχεδόν έξι μήνες μετά; Να συνεκμεταλλευτούν τι; 
Το πετρέλαιο που δεν υπήρχε;
 Έτσι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: 
Είτε ο Τούρκος υπουργός λέει ψέματα είτε ο Έλληνας πρωθυπουργός έλεγε ψέματα όταν ισχυριζόταν πως στο Αιγαίο δεν υπάρχει πετρέλαιο. 
Το ποιος λέει αλήθεια και το ποιος όχι θεωρούμε ότι είναι προφανές. 
Άλλωστε ο Τούρκος υπουργός δεν είχε κανένα λόγο στη συγκεκριμένη περίπτωση να πει κάτι το αναληθές. 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου