Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο... «ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...!!!

...και Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ  ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ, ΩΣ και ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
πρ. Γενικός Δ/ντής του ΛΑΟΣ

Συχνά επαναλαμβάνει ο Καρατζαφέρης, ότι «απέναντι στο ψευτοδίλημμα νεοφιλελευθερισμός ή κομουνισμός, ο ΛΑ.Ο.Σ, αντιπαραθέτει τον πατριωτικό παρεμβατισμό», που τον θεωρεί ως βάση της ιδεολογίας του κόμματος του.

Δεν λέει όμως τι σημαίνει αυτή η «κοσμοθεωρία» του «πατριωτικού παρεμβατισμού», που  ανακάλυψε, ειρήσθω εν παρόδω, πριν δυο-τρία χρόνια. Τόσο καλά δε τον «έχει εμπεδώσει», που δεν μπορεί να τον αναλύσει παραπέρα. 
Είναι, λέει,  «σαν το ομόλογο της Κυβέρνηση της Ουγγαρίας», ή αλλιώς «ένα κόμμα στρατηγικής εφεδρείας, άμυνας για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. 
Είμαστε εκείνοι οι οποίοι προστατεύουμε την εθνική αξιοπρέπεια, και ταυτοχρόνως,  είμαστε μια ισοδύναμη κυβερνητική δύναμη εάν και εφόσον το χρειαστεί η πατρίδα». Πότε και πώς το έδειξε; 
Με τις κολοτούμπες και  τις φλύαρες ηθικολογίες; 
Ή με τον άκρατο και προκλητικό  πλουτισμό του πρόεδρου και των περισσοτέρων Βουλευτών του, όπως εμφανίζεται στις δηλώσεις των  πόθεν εσχες των και τα κατά καιρούς αποκαλυπτικά δημοσιεύματα;
Το κόμμα αυτό, όταν ξεκίνησε δεν είχε καμία ιδεολογία, αλλά κάποια εντυπωσιακά συνθήματα, όπως το «ρήξη και ανατροπή» κι εκείνο το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» κλεμμένο από τον Α. Παπανδρέου, επάνω στα οποία προσπάθησε να «χτίσει» μια ιδεολογία με περιεχόμενο τον Πατριωτισμό. 
Τα περί πατριωτικού πατριωτισμού προέκυψαν στη πορεία, όταν πλευροκοπούνταν από άλλες δυνάμεις και έπρεπε να πεί κάτι εντυπωσιακό. 
Ακόμη και σήμερα δεν έχει ενσωματωθεί αυτή η περισπούδαστη έννοια του «πατριωτικού πατριωτισμού» στο καταστατικό τους, ούτε στο ιδεολογικό τους, ούτε σ΄ αυτό που ονομάζουν «όραμα». 
Αρκέστηκαν να τον περιγράψουν σ΄ ένα ένθετο δίπτυχο που κυκλοφόρησαν κάποια στιγμή, πετάχτηκε ή εξαφανίστηκε, κιαυτό ήταν όλο, ακριβώς,  γιατί δεν μπόρεσαν να το προσδιορίσουν ή να τα αναλύσουν επακριβώς. 
Λένε για παράδειγμα: Είναι ένα δημοκρατικό, λαϊκό, ανθρωποκεντρικό, σύγχρονο και ελληνοκεντρικό κόμμα, (όλα τα κόμματα τα ίδια πρεσβεύουν), καθώς και τι δεν είναι: δεν είναι, λένε, ακροδεξιό, γιαυτό έδιωξε τα μέχρι χθες στελέχη του που τα είχε στο «ιερόν» του κόμματος και έμεινε με κάποιους απαξιωμένους και οψίμως αυτοαποκαλούμενους πατριώτες, κλπ 
Ξεχνούν ενσυνείδητα το πλούσιο περιεχόμενο του Πατριωτισμού (διαφύλαξη των «ιερών και οσίων», της παράδοσης, τον κοινωνικό - ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα, κλπ.) γιατί είναι πολύ βαριά έννοια να τη σηκώσουν τέτοια μυαλά και βαρύ «φορτίο» για ώμους, που παρασύρονται στη πατριδοκαπηλία,  αρκούνται σε αερολογίες, όπως η ανασύσταση της ΜΟΜΑ που ισοπεδώνει και κοροϊδεύει τους νέους, ή το  κοινωνικό παντοπωλείο για να προσελκύσει και να ξεγελάσει τους λεηλατημένους από τα μνημόνια ψηφοφόρους. 
Αγωνίζονται να περιχαρακώσουν  την έννοια του πατριωτισμού με φοβικά σύνδρομα και μονοπωλούν την αποκλειστικότητα του. 
Ο  Πατριωτισμός είναι  σταθερή αξία, είναι ένα με τον λαό (τον αφουγκράζεται  και γίνεται μπροστάρης του), είναι διαρκής αγώνας υπεράσπισης του, είναι ακτιβισμός, είναι σοβαρότητα, σεβασμός, συνέπεια και όχι καναπές, ωραία γραφεία και βιομηχανία άκοπων και ακατανόητων δελτίων τύπου.
 Πατριωτικός παρεμβατισμός δεν είναι να ψηφίζεις το πρώτο μνημόνιο και να καταψηφίζεις το δεύτερο με την εύκολη δικαιολογία για να σωθεί η Ελλάδα. 
Ούτε είναι να μη δανείζεσαι από την ΕΕ και να προτείνεις δανεισμό από Ρωσία και Κίνα, ή κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης να ζητάς να ισχύσει το Γερμανικό και όχι το Αγγλικό δίκαιο. 
Αυτά είναι λαϊκισμός, είναι ξεπεσμός. 
Οι μόνοι πραγματικοί Πατριώτες είναι οι Έλληνες ψηφοφόροι που ξέρουν να υπερασπίζονται την Πατρίδα, ως Έθνος και τα συμφέροντα τους (το έκαναν στο παρελθόν και θα το ξανακάνουν οψέποτε χρειαστεί), εμπέδωσαν πλέον τις θεαματικές εξαπατήσεις και  θα αποδώσουν τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα του Καρατζαφέρη στα λοιπά κόμματα, όταν φτάσουν στη κάλπη.
Ο Καρατζαφέρης, τσαλάκωσε και αυτή την έννοια του Πατριωτισμού, γιατί τον μονοπωλεί ανοήτως και τον καπηλεύτηκε και παράλληλα τον εκφράζει με νεφελώδη ρητορικά σχήματα. 
Κυρίως όμως, γιατί αρνείται πεισματικά δυναμικές πρωτοβουλίες υπεράσπισης του, που εκχώρησε αλλού

5 σχόλια:

  1. Ο Καρατζαφέρης ξεβρακώθηκε και δεν θα μπεί στη βουλή είναι η τραγική σελίδα του κοινοβουλευτισμού τέτοια υποκείμενα δεν πρέπει απο δω και πέρα να κυκλοφορούν ούτε στους διαδρόμους της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις πολύ καιρό πολιτικο σαφαρι να γράψεις το Καρατζαφερη αποφοιτο του LONDON SCHOOL OF...TRIXES και ανυσηχούμε.
    Γράφτο γιατί το λενε παντού καί έχει γράψει ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ Ο ΣΧΟΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
    ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πρόεδρος,μπροστά στο επερχόμενο ναυάγιο,άρχισε τις προσφορές.Την αντιπροεδρία του Λαός στον Ψωμιάδη,την πρώτη θέση του επικρατείας στον Τράγκα,γη και ύδωρ στους διεγραμμένους της Ν.Δ.(στον Ψινάκη δεν ξέρω τι έταξε,αλλά όλο και κάτι θα σκέφτηκε..).Μέχρι και στον αδελφό του Άδωνη έταξε υποψηφιότητα,στη δε Μαρία Μπεκατώρου ότι θέλει στο κανάλι.Το κακό γιαυτόν είναι ότι όλοι πήραν χαμπάρι πως το κόμμα διαλύεται και όλο ΌΧΙ ακούει.Ούτε η Κουντουρά,κόρη του φίλου του ναυάρχου δεν του έκατσε!'Αρε Γιώργαρε,πάνε τα μπερεκέτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γεια σου Νίκο Σχοινά!Αξιε και δραστήριε!που
    όμωs στο εχω ξαναγράψει έπρεπε να επιδιώκειs
    περισσότερη προβολή(ξέρω οτι είναι δύσκολο)..Ο Καρατζαφέρηs έχει το
    θράσοs να λέει πωs έχει νοικοκυρεμένο το κανάλι
    του..Θα μαs πει όμωs πωs έφτασε να κάνει κανάλι?
    και μάλιστα πανελλαδικήs σχεδόν εμβέλειas?
    χωρίs να τον ενοχλέι κανέναs!θα μαs πωs,μα πωs!
    aλήθεια έιναι απο τουs πλουσιότερουs πολιτικούs?

    ΑπάντησηΔιαγραφή