Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο "ΕΚΧΥΔΑΪΣΤΙΚΟΣ"... ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...!!!

"ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ, ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΙ ή ΜΕΙΟΔΟΤΕΙ ΣΕ... (Lumpen), ΟΠΑΔΟΥΣ και ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
πρ. Γενικός Δ/ντής του ΛΑ.Ο.Σ

Λαϊκισμός είναι  ιδεολογία, ή στάση που εκφράζεται κυρίως στην πολιτική και που χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα.
Ο Καρατζαφέρης, μη χαρισματικός  και ως γνήσιος εκπρόσωπος του λαϊκισμού, ανήγαγε  τον λαϊκισμό σε ιδεολογία και τον εκφράζει στη καθημερινότητα με όλες τις μορφές του.

Χαϊδεύει αφτιά. 
Εκτοξεύει εθνικές, θρησκευτικές, κομματικές και φιλολαϊκές κορώνες. 
Μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις σε πείσμα των αντικειμενικών συνθηκών. Σπεκουλάρισε στο θέμα των κατώτατων μισθών, του επιδόματος ανεργίας, των συντάξεων, κλπ, που «καίνε» τους εργαζόμενους, τους μη προνομιούχους, γιατί εκεί βρίσκει ευήκοον ους.
 Υπόσχεται άκριτα, χωρίς να σκέπτεται το δημόσιο συμφέρον. Είπε, ανερυθρίαστα: «να κάνετε μία Σεισάχθεια για τα χρέη του απλού κόσμου ….. πείτε ότι όλα τα χρέη του ελληνικού λαού από ένα ποσό και κάτω, χαρίζονται», ενώ ξεχνάει  την υπό πτώχευση Ελλάδα.
 Για την ανεργία: «Θα αναστήσω τη ΜΟΜΑ, θα δώσω εργασία στον άνεργο Έλληνα πολίτη. 
Θα κάνω Δημοτικά Πρατήρια …κλπ. Δεν υπάρχει περίπτωση  να αφήσω πεινασμένο τον Ελληνικό λαό». 
Να και τα δάκρυα. Εκ του ασφαλούς δημιουργεί ελπίδες, ισοπεδώνει και κοροϊδεύει τους νέους, επιχειρεί να ξεγελάσει τους λεηλατημένους από τα μνημόνια ψηφοφόρους. 
Παλαιότερα ζητούσε  δωρεάν παροχές κοινωνικών αγαθών. Εμφανίζεται ως ο σωτήρας του λαού και απευθύνεται κυρίως στους μη προνομιούχους (Lumpen). Πλειοδοτεί ή μειοδοτεί κατά περίπτωση για να αντιμετωπίσει τον πολιτικό ανταγωνισμό και να αποκομίσει ψήφους από το εκλογικό σώμα.
Κινδυνολογεί  καθ΄ υπερβολή και προφητεύει απερίσκεπτα για να φοβίσει τον κόσμο και να στρέψει το ενδιαφέρον του λαού επάνω του. Βάζει ψευτοδιλήμματα, όπως εχθροί ή φίλοι, γηγενείς ή αλλογενείς, ταραξίες ή φιλήσυχοι. Είπε για παράδειγμα: 
«Βιάζονται γυναίκες στο δρόμο! Ληστεύονται κάθε μέρα μαγαζιά!», και συμπλήρωσε:
 «Να ξέρει, λοιπόν, αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν, ότι αν έρθει εδώ θα μπει σε στρατόπεδο». Αναρωτιέται: 
«Δηλαδή θα φτάσουμε σε μισθούς Ρουμανίας, Βουλγαρίας με καλύτερη περίπτωση τη Σλοβενία;», ή ακόμη «παραδώσατε τα κλειδιά της χώρας στον Ραιχενμπαχ;». 
Ουδέν σχόλιο, γιατί από μόνα τους τα παραπάνω αποσπάσματα, περικλείουν αγωνία και φόβο με τα οποία προσπαθεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών από τις θεσμικές αρχές και το οργανωμένο κράτος και εμφανίζεται να έχει μόνο αυτός τις λύσεις, χωρίς όμως να τις λέει. 
Τα εύηχα λόγια, αν και «πιασάρικα» είναι όμως και επικίνδυνα. 
Στερούμενος πολιτικών επιχειρημάτων και επιλογών καταφεύγει σε χτυπήματα κάτω απ΄ τη μέση με απαξιωτικές, μειωτικές και αλαζονικές δηλώσεις και συνήθως αυτοπροβάλλεται. 
Είπε: «Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα, ότι στις τάξεις του ΛΑΟΣ δεν φιλοξενούνται ληστές, τρομοκράτες, έμποροι όπλων και άλλες συναφείς… αναρχικές δυνάμεις.». 
Είναι κομματάκι δύσκολο να παραδεχτεί,  ότι φιλοξενούνται «κάθε καρυδιάς καρύδια». Με αλαζονεία και απαξίωση, είπε: «Εύχομαι στο φίλο Βαγγέλη Βενιζέλο να φτάσει στο 10% του μεγάλου Ελευθέριου Βενιζέλου».
 Δεν ξεχνάει και την αυτοπροβολή του, λέγων: «Μετεκλογικά είμαι απαραίτητος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». 
Ως προπαγανδιστής, ωραιοποιεί και στρογγυλεύει τον πολιτικό του λόγο. 
Προτιμάει τα ευχάριστα λόγια αντί για την αλήθεια. Προσφεύγει στην εύκολη ρητορική για την  αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ προσπερνάει την ορθολογική. 
Τον χαρακτηρίζει η σοφιστεία, η ιδεοληψία, ο καιροσκοπισμός, ο εκχυδαϊσμός, η δημαγωγία και η προσωπολατρία.
Ως λαϊκιστής θυσιάζει την ουσία για την επιφάνεια, το δημόσιο συμφέρον για το κομματικό όφελος. Επιδιώκει την αυτοπροβολή για την καθιέρωση του. 
Αποβλέπει σε προσωπικό του όφελος. Κι αυτή η Ευρωσκεπτικιστική του έκφραση παραπέμπει σε αμφιβολία ή αντίθεση προς την Ε Ε.
Ο λαϊκισμός είναι αρνητικό κοινωνικό φαινόμενο, δεν υπηρετεί την αλήθεια, έχει μεταμφιέσεις, είναι εχθρός της αξιοκρατίας και του εκσυγχρονισμού και δυστυχώς ενίοτε επιβραβεύεται. 

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kύριε Ανώνυμε 02:02
    Πριν κρίνεις τις φάτσες των άλλων, στείλε μας
    και την δική σου φάτσα να δούμε κι εμείς οι άλλοι , μήπως είσαι και εσύ γραφικός ή ακόμη
    και ηλίθιος.
    Αν δεν έχεις τίποτε το σοβαρό να πεις , είναι
    καλύτερο να σωπαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή