Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΗΤΑΝ "ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ" Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ... ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ...!!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΟΝΤΟΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ"... ΥΠΟΥΡΓΟ...!!!

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι προφανές πλέον ότι χάνει την ψυχραιμία του καθώς σφίγγει  ο κλοιός στην Εξεταστική για τα μαγειρέματα στο έλλειμμα, με τα οποία η Χώρα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για το έλλειμμα σφίγγουν τον κλοιό γύρω του, καθώς γίνεται όλο και πιο προφανές ότι οι χειρισμοί του οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο με τα γνωστά τραγικά για την κοινωνία επακόλουθα. 
Μετά το άδειασμα από τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου και, βεβαίως, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, ήρθε σήμερα ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Μανώλης Κοντοπυράκης να διατυπώσει μια συγκλονιστική καταγγελία: 
«Το ίδιο βράδυ (σ.σ. 7 Οκτωβρίου 2009) και πριν πάω τα στοιχεία, του μίλησα στο τηλέφωνο και του είπα: '
 Κύριε υπουργέ, η στατιστική υπηρεσία ανακοινώνει αυτά τα αποτελέσματα που στείλαμε αφού η Eurostat βγάλει το δελτίο Τύπου, στις 21 Οκτωβρίου του 2009'. 
Μου είπε: 'Θα το ανακοινώσω εγώ, γιατί πρόκειται να το αλλάξω'. 
Όταν το είπε αυτό, ήταν υπουργός μιας ώρας, δεν είχε δει τα στοιχεία ακόμα, δεν τα είχα πάει. 
Έμεινα άφωνος, διότι δεν είχα συναντήσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά από κανέναν υπουργό. Αυτό ήταν ωμή παρέμβαση», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. 
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντιδρά με τρόπο που δείχνει ακριβώς απώλεια ψυχραιμίας:
"Ο κ. Κοντοπυράκης ως Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας έχει βαρύτατες ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι στις 2 Οκτωβρίου του 2009 διαβίβασε στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία εν γνώσει του ψευδή στοιχεία", αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αποφαινόμενος ως ...δικαστής . 
Όλα αυτά όταν αναμένεται την Τρίτη να καταθέσει ο ίδιος στην Εξεταστική Επιτροπή και όταν οι πληροφορίες από την Βουλή κάνουν λόγο για στοιχεία που δείχνουν μαγείρεμα ακόμη και του... ΑΕΠ της Χώρας...!!! 
Πρωτο θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου